Serenadgatan 51, HÖGAHOLM

Serenadgatan 51


HÖGAHOLM, Malmö

Tillgren & Co Fastighetsbyrå AB
 • Lägenhet
 • Ref.Nr:NT218
 • Tillträde:2022-03-01 00:00
 • Rum: 4 + Kök
 • Boarea: 99,5 m²

BESKRIVNING

EFTERTRAKTAD BOSTAD PÅ ETT AV OMRÅDETS BÄSTA LÄGE!

Härlig våning om 99,5 sanslöst sköna kvm! Här flödar luft och ljus, volymen är härlig och ljuvligt generös. Modern planlösning och stor inglasad balkong som vetter mot närliggande grönområde! Ett boende för finsmakare och livsnjutare! Varmt välkomna på visning!

INTERIÖR

Antal rum

4 + Kök

Boarea

99,5  kvm

Rumsbeskrivning

Fördelat på 99,5 kvm möter vi bästa tänkbara planlösning. Elegant kök med generös matplats, härliga sällskapsytor och rymliga sovrum tillför lägenhetsboende en villakänsla! Extra bonus utgör den fantastiskt rymliga inglasade balkongen som vetter mot grönområdet.

Vi stiger in till en mysig och varm lägenhet med känsla av villaboende! Belägen på våningsplan två i en bekväm fastighet erbjuder denna pärla fyra bra rum, helkaklat badrum, gästtoalett och kök med separat matplats! Härlig inglasad balkong!

Ljus och bred hall med goda förvaringsmöjligheter tar emot oss. Klassiska ljusa färger på väggarna möter ett stilrent golv.

Tre bra sovrum med fina nyare golv och plats för dubbelsäng. Ljusa väggar.

I sällskapsrummet breder fint parkettgolv ut sig och det stora glaspartiet bjuder in ett vackert ljusflöde från det öppna grönområdet utanför. Härligt ljusgenomsläpp! Från det rektangulära och lätt möblerade sällskapsrummet finns det utgång till en härligt generös inglasad balkong i västerläge. Här bjuds plats för utemöblemang och vilstol för lata dagar i eftermiddags svalka eller dagens första solstrålar till morgonkaffet.

Genomtänkt och praktiskt kök! Ljust och fint! Bra planlösning och en rymlig matplats! Här dukar vi utan trängsel upp för 6-8 personer. Köksskåp på två sidor ger plats för allehanda köksattiraljer och ljuset från stora fönsterpartier flödar fritt in i såväl arbetsköket som hallen.

Helkaklat badrum med dusch står till förfogande. Klinkergolv. Handfat och wc. Gästtoalett finns.

Ett hem att trivas i! Varmt välkomna på visning!

LÄGENHET

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3

Hiss finns ej

Ekonomi

Begärt pris: 1 795 000 SÅLD!
Avgift: 4971 kr/ mån inkl avgift bostad, värmeleverans, internetuppkoppling ComHem och TV
Andel i föreningen: 0,12644 %
Andel av årsavgift: 0,12644 %

Driftskostnad

3600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3600 kr  

Tillträde

2022-03-01 00:00

Allmänt

Föreningen tillämpar individuell mätning av el och vatten. Debitering sker i efterskott efter egen förbrukning.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad

3600 kr/år

Tillträde

2022-03-01 00:00

FÖRENING

Namn

HSB Brf Högaholm

Allmänt om föreningen

Hsb Brf Högaholm är en äkta förening som består av 994 lägenheter. De är uppdelade på 17 hus med 68 trappuppgångar. Det finns 1 st lokal i föreningen. Föreningens byggnader färdigställdes 1971. Marken upplåts med tomträtt som planeras omförhandlas 2023. Föreningen betalar medlemmarnas bostadsrättstillägg i hemförsäkringen, dock måste egen hemförsäkring tecknas.

Ekonomisk förvaltning:
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1190kr år 2021)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (476kr år 2021). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

Byggnadens skick och renoveringar (ca årtal):
2006: Vatten- och avloppsstammar spolades
2008: Postboxar monterades. Passagesystem med tag och kod installerades.
2009: Takpappen byttes, balkongerna renoverades
2011: Plåtdelarna ommålades

Tidigare underhåll:
Omläggning av gångbanor i utemiljön. Fjärravlästa individuella mätare avseende värme, vatten och el installerades. Nybyggnation av miljöhus. Tvättstugor med elektroniskt bokningssystem. Stolpbelysning (lågenergi). Sanering av vattensystemet. Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén.

Kommande underhåll som planeras:
Hårdgjorda ytor målning invändigt, VVS.
Målning av trapphus.
Tvättstugor, luftbehandling.
Hissar


Kabel-Tv och Bredband:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. För utbud och aktuella priser hänvisar vi till deras egen hemsida: www.comhem.se.
Internet: Föreningen är ansluten till ComHem och du kan få Internetanslutning via uttag i väggen. För aktuella priser och övrig information se: www.comhem.se. Föreningen är även ansluten till HSB Bolina. För aktuella priser och övrig information se: www.hsb.se

Parkering:
I föreningen finns 560 p-platser, de går att hyra för 75 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga. I föreningen finns även 406 garageplatser. Plats går att hyra till en kostnad om ca 200 kr/månad. Även här är det kö. Det finns även parkering i området.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen.
En bastu, motionslokal och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gym och festlokal renoverade 2008.

Övrigt:
Fördelningsmätning för värme, vatten och el har installerats vilket innebär att du betalar endast för det som du själv förbrukar. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Du kommer att kunna följa din förbrukning på nätet och därigenom kunna påverka din kostnad.

Den slutliga köparen är medveten om att månadsavgiften består av en fast del och en rörlig del. Den rörliga delen står i direkt relation till aktuell förbrukning av värme, vatten och el och kan över en period variera beroende på bland annat årstid och förbrukning. Använder du t.ex. mindre el än vad som debiteras, så får du pengar tillbaka och om du använder mer så debiteras man den delen som fattas.

För mer info se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Läs också noggrant igenom årsredovisning och stadgar.
 • Pris:


  1 795 000 kr

  SÅLD!
 • Avgift:


  4971 kr

  inkl avgift bostad, värmeleverans, internetuppkoppling ComHem och TV
» Beräkna månadskostnad
Natalja Tillgren

Ansvarig Mäklare

Natalja Tillgren

Fastighetsmäklare

Direktnr: 040-30 91 91

Mobilnr: 0706-12 91 91

Kontakta Natalja TillgrenTillgren & Co Fastighetsbyrå AB | Söderkullagatan 11 | 215 58 Malmö | Tel: 0706-129191 | kontoret@tillgrenfastighetsbyra.se

© 2016 - LITSKontakta oss för kostnadsfri värdering!