Södra Gulsparvsgatan 29A, Söderkulla

Södra Gulsparvsgatan 29A


Söderkulla, Malmö

Tillgren & Co Fastighetsbyrå AB
 • Lägenhet
 • Ref.Nr:NT191
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Rum: 4 + Kök
 • Boarea: 89 m²

BESKRIVNING

4:A SÖDERKULLA

På ett av Söderkullas absolut bästa lägen ligger denna härliga lägenhet! Ekonomiskt stabil HSB bostadsrättsförening Söderkulla. Låg månadsavgift. Varmt välkomna på visning!

INTERIÖR

Antal rum

4 + Kök

Boarea

89  kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna härliga ljusa 4:a om 89 välplanerade kvadratmeter med fantastisk inglasad balkong som vetter mot öster!

Vi möts av en rymlig hall med parkettgolv och ljusa tapeter på väggarna. Rymligt badrum med badkar samt gästtoalett finner vi i anslutning till hallen.

Sällskapsrummet är rektangulärt och lätt att möblera. Fina parkettgolv som matchar elegant dem ljusa väggarna i rummet. Stora fönsterpartier släpper in mycket ljus.

Sovrum 1. Utgång till en rymlig inglasad balkong som vetter mot öster. Parkettgolv. Ljusa väggar. Tre inbyggda garderober.

Sovrum 2. Parkettgolv även här. Väggar är målade i ljusare nyans.

Sovrum 3. Parkettgolv och ljusa väggar.

Härligt och praktiskt boende med alla detaljer omsorgsfullt genomtänkta!!

Missa inte möjligheten att förvärva en sällsynt fyrarummare på eftertraktat Söderkulla!

Välkommen på visning!

LÄGENHET

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2

Hiss finns ej

Ekonomi

Begärt pris: 1 395 000 eller högstbjudande
Avgift: 4429 kr/ mån inkl värme, kallvatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg (försäkring)
Andel i föreningen: 0,18364 %
Andel av årsavgift: 0,18364 %

Driftskostnad

5400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3000 kr  

Tillträde

Enligt överenskommelse

Allmänt

Säkerhetsdörr.

Eget förråd (beläget på mellanvåning)

Inglasad balkong som vetter mot öster.

I månadsavgiften ingår bostadsrättstilläget till hemförsäkringen.

Föreningen tillämpar gemensamhets mätning av el och varmvatten. Kostnad för dessa läggs på månadsavgiften. Inga nätavgifter.

Kösystem till parkering.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad

5400 kr/år

Tillträde

Enligt överenskommelse

NÄROMRÅDE

Allmänt

Söderkulla är ett bostadsområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Söderkulla ligger vid Trelleborgsvägen och Inre ringvägen. Munkhättegatan delar av Söderkulla i två delområden, Västra Söderkulla och Östra Söderkulla. Båda delarna består av flerfamiljshus med bostadsrätter, byggda på 1960-talet. Flera matbutiker finns i området. Söderkulla är delvis ett område som byggdes under miljonprogrammet.

Kommunikation

Bra kommunikationer

Närservice

Det finns Netto och Willys matbutiker på området. Gångavstånd till Mobilia shopping center med stort utbud av butiker, café och restauranger. Nära Nya Hyllie och Emporia. ABDS fastighetskontor. (Skötsel och förvaltning av fyra HSB föreningar: Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla). Ett fastighetsmäklarkontor finns på området.

Övrigt

Mycket trevligt och välskött område med ca 2 400 bostadsrätter och ett stort antal villor.

FÖRENING

Namn

HSB Brf Söderkulla

Allmänt om föreningen

Brf Hsb Söderkulla är en äkta förening vilka innehåller 596 st lägenheter och 4 lokaler i Malmö. I fastigheten finns 11 bostadshus med tillsammans 39 trapphus. Fastigheternas adresser är: Tornfalksgatan 1,2,4,6,8, S Gulsparvsgatan 23,24,25,26,27,29. Föreningens byggnader färdigställdes 1964. Föreningen äger marken. Föreningen är en certifierad HSB-förening vilket bland annat innebär att det finns en långsiktig ekonomisk planering och en långsiktig underhållsplan som följs. Org:nummer: 7460000-5213.

Brf föreningarna Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla har gemensam fastighetsförvaltning. Fastighetskontoret ligger på Söderkullatorget.
Fastighetsförvaltningen bedrivs av en ekonomisk förening som heter ABDS efter de ingående föreningarnas begynnelsebokstäver.

Ekonomisk förvaltning:
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1163 kr år 2019)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (465 kr år 2019). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

Ekonomi:
Enligt prognos kommer avgifterna att höjas med ca 4% kommande året. Prognosen är preliminär och ses över regelbundet.

Föreningen har infört individuell mätning av varmvattenförbrukningen och individuell mätning av el. Detta innebär att man på sin avgiftsavi debiteras för sin faktiska förbrukning. Regleras på avgiftsavin.

Lite om byggnadens renoveringar:
Projektet med byte av vattenstammar samt relining av avloppsrören avslutades under 2014. Fasadrenovering slutförd under 2014.
Fasaderna till husen har fotograferats med värmekamera för att kontrollera fönstrens kvalitet. Undersökningen visar att fönstren är i bra skick och att värme inte läcker ut.

Planerade och pågående renoveringar:
Påbörjat hissbyte i höghusen. Enligt planering ska dessa vara utbytta augusti 2017.
Nya stigarledningar dras för installation av trefas el, fram till proppskåpet i lägenheten. Påbörjades i början av 2017.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns i källaren.
Träningslokal finns på Berguvsgatan 13. Boende i brf Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla kan få tillgång till lokalen genom att lösa medlemskap. Festlokalen går att hyra och ligger på Söderkullatorget 3.
Brf Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla skapar tillsammans fritidskommitén som verkar för trivsel och gemenskap med olika aktiviteter, se även anslag i trappuppgångarna.

Kabel-Tv och Bredband:
Bredbandsmöjlighet via Ownit.

Övrigt:
Inga paraboler tillåts utanför balkongerna.

Garage och Parkering:
Föreningen hyr ut 77 garageplatser (ca 250kr/mån) och 315 parkeringsplatser (ca 100kr/mån). Kösystem tillämpas.

För ytterligare information titta in på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/soderkulla/arkiv/information/
ABDS Förvaltning - Söderkullatorget 3 - 215 58 Malmö - Telefon: 040 92 79 50 - Fax: 040-190987

Uppgifterna är inhämtade från berörd förening lämnad information i deras årsredovisning och hemsida. Uppgifterna kontrolleras endast om särskilt skäl ges. Spekulanter och blivande köpare uppmanas att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Visningar

augusti
16

Söndag 16 augusti
kl.14:00 - 14:30
Vänligen ring 040-30 91 91 för bokning!

 • Pris:


  1 395 000 kr

  eller högstbjudande
 • Avgift:


  4429 kr

  inkl värme, kallvatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg (försäkring)
» Beräkna månadskostnad
Natalja Tillgren

Ansvarig Mäklare

Natalja Tillgren

Fastighetsmäklare

Direktnr: 040-30 91 91

Mobilnr: 0706-12 91 91

Kontakta Natalja TillgrenTillgren & Co Fastighetsbyrå AB | Söderkullagatan 11 | 215 58 Malmö | Tel: 0706-129191 | kontoret@tillgrenfastighetsbyra.se

© 2016 - LITSKontakta oss för kostnadsfri värdering!