Berguvsgatan 2A, Söderkulla

Berguvsgatan 2A


Söderkulla, Malmö

Tillgren & Co Fastighetsbyrå AB
 • Lägenhet
 • Ref.Nr:NT189
 • Tillträde:2021-01-11 00:00
 • Rum: 2
 • Boarea: 57,5 m²

BESKRIVNING

ELEGANT VÅNING I EKONOMISKT STABIL FÖRENING!

Elegant och ljus lägenhet med härlig atmosfär på ett fritt insynsskyddat läge med fri utsikt över grönområde. Kök med stor matplats, sovrum och sällskapsrum med vackra parkettgolv samt en härlig inglasad balkong som vetter mot väster! Nära populära Emporia och Nya Hyllie! Låg månadsavgift! Varmt välkomna på visning!

INTERIÖR

Antal rum

2

Boarea

57,5  kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mycket välplanerade tvårummare där kvadratmeterna efter omsorgsfull planering utnyttjats fullt ut!

Vi tar ett steg in i denna trivsamma lägenhet och stannar upp i hallen. Väggarna lyser upp då de är målade i vitt. På golvet ligger ljust laminatgolv.

Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng och även extra garderober. Väggarna är i klassiskt vit.

Stort fönster ut mot balkongen skänker ett vackert ljus. Sällskapsrummet erbjuder plats för såväl den stora sittgruppen som ett trivselskapande möblemang. Välbevarat parkettgolv och väggarna är ljusa. Härifrån tar vi oss vidare ut på den inglasade balkongen där vi fångar dagens sista solstrålar till en helt fantastisk utsikt på ostört och insynsfritt läge!

LÄGENHET

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 8

Ekonomi

Begärt pris: 1 195 000 SÅLD!
Avgift: 3213 kr/ mån inkl värme, kallvatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg till hemförsäkring
Andel i föreningen: 0,26933 %
Andel av årsavgift: 0,26933 %

Driftskostnad

4800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2400 kr  
Beräknat antal pers: 1

Tillträde

2021-01-11 00:00

Allmänt

Föreningen tillämpar gemensamhetsmätning av el och varmvatten. Det innebär att kostnader läggs på månadsavgiften (man betalar endast för egen förbrukning).

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad

4800 kr/år

Tillträde

2021-01-11 00:00

NÄROMRÅDE

Allmänt

Söderkulla är ett bostadsområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Söderkulla ligger vid Trelleborgsvägen och Inre ringvägen. Munkhättegatan delar av Söderkulla i två delområden, Västra Söderkulla och Östra Söderkulla. Båda delarna består av flerfamiljshus med bostadsrätter, byggda på 1960-talet. Flera matbutiker finns i området. Söderkulla är delvis ett område som byggdes under miljonprogrammet.

Kommunikation

Bra kommunikationer

Närservice

Det finns COOP (gamla Netto) och Willys matbutiker på området. Gångavstång till Mobilia shopping center med stort utbud av butiker, caffé och restauranger. Nära Nya Hyllie och Emporia. ABDS fastighetskontor. (Skötsel och förvaltning av fyra HSB föreningar: Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla). Ett fastighetsmäklarkontor finns på området.

Övrigt

Mycket trevligt och välskött område med ca 2 400 bostadsrätter och ett stort antal villor.

FÖRENING

Namn

HSB brf Berguven

Allmänt om föreningen

Brf Hsb Berguven är en äkta förening som förvaltar fastigheterna Söderkulla 1-4 som föreningen innehar med äganderätt. Fastigheternas adresser är Berguvsgatan 2,3,4 och 6 i Malmö. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen består av 304 lägenheter.

Ekonomisk förvaltning:
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1182,5 kr år 2020)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

Brf föreningarna Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla har gemensam fastighetsförvaltning. Fastighetskontoret ligger på Söderkullatorget.
Fastighetsförvaltningen bedrivs av en ekonomisk förening som heter ABDS efter de ingående föreningarnas begynnelsebokstäver.

Byggnadens skick och renoveringar:
2014-2015 Tappvattenbyte samt relining av avloppsstammarna.
2016 Fönsterbyte är genomförd.

Färdigställt enligt föreningens underhållsplan: Tak- och fasadunderhåll samt renovering av hissar i hus 2, 4 och 6. Projektet med uppgradering till 3 -fas el är klart.
Kommande: renovering av garage och p-ytor, gården på Berguvsgatan 6 samt byte av passagesystem under våren/sommaren 2020.

Ekonomi:
Föreningen planerar att höja månadsavgiften med ca 3 % årligen. För mer information vänligen ta kontakt med styrelsen.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugor finns i källaren på respektive hus. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare. Utöver detta finns också en vask, en mangel och en vagn. I anslutning till tvättstugorna finns även torkrum.
I källarna finns även cykelrum och barnvagnsrum.
Träningslokal finns på Berguvsgatan 13. Boende i brf Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla kan få tillgång till lokalen genom att lösa medlemskap.
Festlokalen går att hyra och ligger på Söderkullatorget 3.

Kabel-Tv och Bredband:
Bredband via Ownit (100 MGB) till kostnad av 89 kr/mån.

Garage och Parkering:
Föreningen hyr ut 110 p-platser i 1 garage samt 116 p-platser utomhus. Kösystem tillämpas.
http://www.hsb.se/malmo/berguven
ABDS Förvaltning - Söderkullatorget 3 - 215 58 Malmö - Telefon: 040 92 79 50 - Fax: 040-190987

Uppgifterna är inhämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter och blivande köpare uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.
 • Pris:


  1 195 000 kr

  SÅLD!
 • Avgift:


  3213 kr

  inkl värme, kallvatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg till hemförsäkring
» Beräkna månadskostnad
Natalja Tillgren

Ansvarig Mäklare

Natalja Tillgren

Fastighetsmäklare

Direktnr: 040-30 91 91

Mobilnr: 0706-12 91 91

Kontakta Natalja TillgrenTillgren & Co Fastighetsbyrå AB | Söderkullagatan 11 | 215 58 Malmö | Tel: 0706-129191 | kontoret@tillgrenfastighetsbyra.se

© 2016 - LITSKontakta oss för kostnadsfri värdering!