Tornfalksgatan 26, Söderkulla

Tornfalksgatan 26


Söderkulla, Malmö

Tillgren & Co Fastighetsbyrå AB
 • Lägenhet
 • Ref.Nr:NT095
 • Tillträde:
 • Rum: 3 + Kök
 • Boarea: 83,5 m²

BESKRIVNING

EFTERTRAKTAD BOSTAD PÅ ETT AV OMRÅDETS BÄSTA LÄGE!

Härlig våning om 83,5 sanslöst sköna kvm! Här flödar luft och ljus, volymen är härlig och ljuvligt generös. Modern planlösning och stor inglasad balkong som vetter mot söder! Ett boende för finsmakare och livsnjutare! Gästtoalett finns! Varmt välkomna på visning!

INTERIÖR

Antal rum

3 + Kök

Boarea

83,5  kvm

Rumsbeskrivning

Fördelat på 83,5 kvm möter vi bästa tänkbara planlösning. Elegant kök med generös matplats, härliga sällskapsytor och rymliga sovrum tillför lägenhetsboende en villakänsla! Extra bonus utgör den fantastiskt rymliga inglasade balkongen som vetter mot söder.

Vi stiger in till en mysig och varm lägenhet med känsla av villaboende! Belägen på något högre belägen våningsplan ett i en bekväm fastighet erbjuder denna pärla tre bra rum, helkaklat badrum, gästtoalett och kök med separat matplats! Härlig balkong som vetter mot söder!

Ljus hall i vinkel med rymliga garderober tar emot oss. Klassiska ljusa färger på väggarna möter ett stilrent golv.

Två sovrum med fina nyare golv och plats för dubbelsäng. Från det ena sovrummen finns det utgång till en härligt generös inglasad balkong i söderläge. Här bjuds plats för utemöblemang och vilstol för lata dagar i eftermiddags svalka eller dagens första solstrålar till morgonkaffet.

I sällskapsrummet breder fint laminatgolv ut sig och det stora glaspartiet bjuder in ett vackert ljusflöde från det öppna parkområdet utanför. Härligt ljusgenomsläpp!

Genomtänkt och praktiskt kök! Ljust och fint, utgång till inglasad balkong! Bra planlösning och en rymlig matplats! Här dukar vi utan trängsel upp för 4-6 personer. Köksskåp på två sidor ger plats för allehanda köksattiraljer och ljuset från stora fönsterpartier flödar fritt in i såväl arbetsköket som hallen.

Helkaklat badrum med badkar står till förfogande. Klinkergolv. Handfat och wc.
Gästtoalett finns i anslutning till hallen. Helkaklad, klinkergolv. Handfat och wc.


Ett hem att trivas i! Varmt välkomna på visning!

LÄGENHET

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3

Hiss finns ej

Ekonomi

Begärt pris: 1 395 000 eller högstbjudande
Avgift: 4687 kr/ mån inkl avgift bostad, värme, vatten
Andel i föreningen: 0,39909 %
Andel av årsavgift: 0,39909 %

Driftskostnad

2400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2400 kr  
Beräknat antal pers: 3

Allmänt

Observera! Avgift bostad 4687 kr/mån inkluderar värme och vatten. Tillkommer 169 kr/mån för internetuppkoppling TV och bredband. Totalt 4856 kr/mån.

Föreningen tillämpar gemensamhetsmätning av el, vilket innebär att elförbrukning mäts individuellt och kostnad för förbrukning läggs på månadsavgiften. Inga direkta nätkostnader för lägenhetsinnehavaren.

Övriga byggnader

Övriga byggnader

Källarförråd

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad

2400 kr/år

NÄROMRÅDE

Allmänt

Söderkulla är ett bostadsområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Söderkulla ligger vid Trelleborgsvägen och Inre ringvägen. Munkhättegatan delar av Söderkulla i två delområden, Västra Söderkulla och Östra Söderkulla. Båda delarna består av flerfamiljshus med bostadsrätter, byggda på 1960-talet. Flera matbutiker finns i området. Söderkulla är delvis ett område som byggdes under miljonprogrammet.

Kommunikation

Bra kommunikationer

Närservice

Det finns COOP och Willys matbutiker på området. Gångavstång till Mobilia shopping center med stort utbud av butiker, caffé och restauranger. Nära Nya Hyllie och Emporia. ABDS fastighetskontor. (Skötsel och förvaltning av fyra HSB föreningar: Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla). Ett fastighetsmäklarkontor finns på området.

Övrigt

Mycket trevligt och välskött område med ca 2 400 bostadsrätter och ett stort antal villor.

FÖRENING

Namn

HSB Brf Tornfalken

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter 295
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1190 kr/engångsavgift och betalas av köparen. Pantsättningsavgift är 476 kr/engångsbelopp/per pantsättning.
Föreningen tillåter delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Allmänt om föreningen:
Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av Dressören 2 och 5 samt Lohengrin 2 och 3 vilka innehåller 295 st lägenheter och 1 lokal fördelade på adresserna Ormvråksgatan 1-5, 9-13 och Tornfalksgatan 11-21 och 22-30.
Föreningens mark innefattas av tomträtt som omförhandlas år 2023.
Föreningen har infört gemensam el där det görs en individuell mätning av elförbrukningen per hushåll och läggs på avgiftsavin varje månad.
Renoveringar:
Underhållet på fastigheten sköts löpande efter en underhållsplan. Tak: Omlagt 1990.
Fasad: Löpande underhåll.
Fönster: 2-glas.
El-stammar: Original
Tappvattenstammar: I original. Ingen renovering/byte inplanerad.
2003: Inglasades balkongerna och miljöhus byggdes.
2005: Tvättstuga renoverades
2011: Nya maskiner i tvättstugan
2015: Inhängning av föreningens innergård.
2016: Nya hissar
2017: Byte ut värmeventilerna i höghusen, ny belysning på gården samt införa ett elektroniskt bokningssystem för tvättstugan.

Föreningen accepterar delat ägande. Föreningen önskar utföra en tillsyn i samband med överlåtelsen med säljare och köpare på plats. Denna bokas av säljaren med ordförande. Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Parkering 76 garageplatser. Kösystem
123 parkeringsplatser. Kösystem
TV/bredband Ansluten till kabel-TV via Comhem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen är ansluten till Bredband2 (tillägg om 65 kr ingår i avgiften).

Gemensamma utrymmen:
Till samtliga lägenheter finns ett tillhörande källarförråd. Det går att hyra extra förråd, i dagsläget är alla uthyrda. Föreningen har barnvagnsrum, cykelförråd, ett gemensamt gym för medlemmarna samt ett bordtennis- och biljardrum som finns att hyra.
Festlokal går att hyra för ca 500 kr.
Ta hissen ner till tvättstugan. I tvättstugan finns maskiner i märket Electrolux.

Extra utgifter i samband med köpet: Överlåtelseavgift 1190 kr (för år 2021) betalas av köparen, pantsättningsavgift 476 kr (för år 2021) per pant, medlemsavgift 500 kr/medlem, årsavgift (HSB) 300 kr betalas av köparen vid ansökan om medlemskapet.

Denna information publicerades i samband med en lägenhetsförsäljning under 2020 och kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad information.

Visningar

mars
7

Söndag 07 mars
kl.13:00 - 13:30
Vänligen ring 040-30 91 91 för bokning!

 • Pris:


  1 395 000 kr

  eller högstbjudande
 • Avgift:


  4687 kr

  inkl avgift bostad, värme, vatten
» Beräkna månadskostnad
Natalja Tillgren

Ansvarig Mäklare

Natalja Tillgren

Fastighetsmäklare

Direktnr: 040-30 91 91

Mobilnr: 0706-12 91 91

Kontakta Natalja TillgrenTillgren & Co Fastighetsbyrå AB | Söderkullagatan 11 | 215 58 Malmö | Tel: 0706-129191 | kontoret@tillgrenfastighetsbyra.se

© 2016 - LITSKontakta oss för kostnadsfri värdering!