Tornfalksgatan 8B, SÖDERKULLA

Tornfalksgatan 8B


SÖDERKULLA, Malmö

Tillgren & Co Fastighetsbyrå AB
 • Lägenhet
 • Ref.Nr:PN668
 • Tillträde:2019-05-31 00:00
 • Rum: 2
 • Boarea: 61 m²

BESKRIVNING

ATTRAKTIV 2.A SÖDERKULLA

Ljuvlig tvårummare om 61 kvm på fint läge på Söderkulla. Rymlig hall med utmärkta förvaringsmöjligheter. Bra kök med gott om arbetsyta! Mysigt sovrum med utgång till balkongen. Lätt möblerat sällskapsrum och utgång till den stora inglasade balkongen. Låg månadsavgift! Välkommen på visning!

INTERIÖR

Antal rum

2

Boarea

61  kvm

Rumsbeskrivning

Denna ljusa och välplanerade lägenhet finner vi på det bästa läget på Söderkulla med närhet till skolor, mataffär och busshållplatser. Det första vi möts av i lägenheten är hallen med praktiskt golv som möter äggskalsvita väggar. Goda förvaringsmöjligheter och en stor klädkammare.

Det ljusa sällskapsrummet är rymligt med originalekparkettgolv och väggar i persikanyans. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsbord för middagsbjudningarna. Från sällskapsrummet tar vi oss vidare ut till den stora inglasade balkongen. Västerläget gör detta till den perfekta platsen att slå sig ner och njuta på.

I det mysiga sovrummet finns plats för den stora sängen och nattduksbord samt andra trivselskapande detaljer. Trevlig kombination av ljust- och mörkbeigt på väggarna. Här ställer vi balkongdörren på glänt arla morgonstund.

Köket är en fröjd för ögat med luckor i ton av stillsam svart. Stora arbetsytorna - perfekt för den matlagningsglade.

Badrummet är ljust och fint med helkaklade väggar och badkar att krypa ner i under kalla vinterkvällar!

Ett hem att trivas i!

Varmt välkomna på visning!

Kök  

Snyggt stilfullt renoverat kök med mycket skåp till praktisk förvaring. Generösa arbetsytor med stilren bänkskiva lockar till bullbak och matlagningskonst. Snyggt ljust kakel pryder väggytorna ovanför arbetsbänken. Trivsam matplats invid fönstret. Spis. Spisfläkt (kolfilter). Kyl/frys. Diskmaskin.

Badrum  

Helkaklat. Klinkergolv. Badkar, wc och handfat.

Tvättrum  

Finns i källarplan

LÄGENHET

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 8

Ekonomi

Begärt pris: 945 000 SÅLD!
Avgift: 3101 kr/ mån inkl värme, kallVA och kabel-TV
Andel i föreningen: 0,13246 %
Andel av årsavgift: 0,13246 %

Driftskostnad

6700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3300 kr  
Beräknat antal pers: 3

Tillträde

2019-05-31 00:00

Allmänt

Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att bostadsrättsinnehavaren betalar för sin elförbrukning direkt på avin för månadsavgiften. Inga nätavgifter utgår.

Individuell mätning av varmvatten.

Vindsförråd.

Inglasad balkong som vetter mot väster.

Kösystem till p-plats och garage.

FÖRENING

Namn

HSB Brf Söderkulla

Allmänt om föreningen

Brf Hsb Söderkulla är en äkta förening vilka innehåller 596 st lägenheter och 4 lokaler i Malmö. I fastigheten finns 11 bostadshus med tillsammans 39 trapphus. Fastigheternas adresser är: Tornfalksgatan 1,2,4,6,8, S Gulsparvsgatan 23,24,25,26,27,29. Föreningens byggnader färdigställdes 1964. Föreningen äger marken. Föreningen är en certifierad HSB-förening vilket bland annat innebär att det finns en långsiktig ekonomisk planering och en långsiktig underhållsplan som följs. Org:nummer: 7460000-5213.

Brf föreningarna Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla har gemensam fastighetsförvaltning. Fastighetskontoret ligger på Söderkullatorget.
Fastighetsförvaltningen bedrivs av en ekonomisk förening som heter ABDS efter de ingående föreningarnas begynnelsebokstäver.

Ekonomisk förvaltning:
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1163 kr år 2019)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (465 kr år 2019). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

Ekonomi:
Enligt prognos kommer avgifterna att höjas med ca 4% kommande året. Prognosen är preliminär och ses över regelbundet.

Föreningen har infört individuell mätning av varmvattenförbrukningen och individuell mätning av el. Detta innebär att man på sin avgiftsavi debiteras för sin faktiska förbrukning. Regleras på avgiftsavin.

Lite om byggnadens renoveringar:
Projektet med byte av vattenstammar samt relining av avloppsrören avslutades under 2014. Fasadrenovering slutförd under 2014.
Fasaderna till husen har fotograferats med värmekamera för att kontrollera fönstrens kvalitet. Undersökningen visar att fönstren är i bra skick och att värme inte läcker ut.

Planerade och pågående renoveringar:
Påbörjat hissbyte i höghusen. Enligt planering ska dessa vara utbytta augusti 2017.
Nya stigarledningar dras för installation av trefas el, fram till proppskåpet i lägenheten. Påbörjades i början av 2017.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns i källaren.
Träningslokal finns på Berguvsgatan 13. Boende i brf Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla kan få tillgång till lokalen genom att lösa medlemskap. Festlokalen går att hyra och ligger på Söderkullatorget 3.
Brf Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla skapar tillsammans fritidskommitén som verkar för trivsel och gemenskap med olika aktiviteter, se även anslag i trappuppgångarna.

Kabel-Tv och Bredband:
Bredbandsmöjlighet via Ownit.

Övrigt:
Inga paraboler tillåts utanför balkongerna.

Garage och Parkering:
Föreningen hyr ut 77 garageplatser (ca 250kr/mån) och 315 parkeringsplatser (ca 100kr/mån). Kösystem tillämpas.

För ytterligare information titta in på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/soderkulla/arkiv/information/
ABDS Förvaltning - Söderkullatorget 3 - 215 58 Malmö - Telefon: 040 92 79 50 - Fax: 040-190987

Uppgifterna är inhämtade från berörd förening lämnad information i deras årsredovisning och hemsida. Uppgifterna kontrolleras endast om särskilt skäl ges. Spekulanter och blivande köpare uppmanas att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.
 • Pris:


  945 000 kr

  SÅLD!
 • Avgift:


  3101 kr

  inkl värme, kallVA och kabel-TV
» Beräkna månadskostnad
Natalja Tillgren

Ansvarig Mäklare

Natalja Tillgren

Fastighetsmäklare

Direktnr: 040-30 91 91

Mobilnr: 0706-12 91 91

Kontakta Natalja TillgrenTillgren & Co Fastighetsbyrå AB | Söderkullagatan 11 | 215 58 Malmö | Tel: 0706-129191 | kontoret@tillgrenfastighetsbyra.se

© 2016 - LITSKontakta oss för kostnadsfri värdering!